Automatisk god stemning

Tilpass smarthjemmet med stemninger og automasjoner

Med ELKO Smart er det enkelt å sette opp stemninger og automasjoner i appen for å gjøre hjemmet enda smartere. Du kan gjøre det når du installerer produktene, eller kunden din kan gjøre det selv.

Stemninger og automasjoner aktiveres med ett enkelt tastetrykk i ELKO Smart-appen, ved stemmestyring, eller automatisk – basert på et tidspunkt eller en hendelse i hjemmet. Ofte bruker man sensorer som plukker opp beveglese, temperaturforandringer og lignende som utgangspunkt for automasjonene. 

Snakkebobler talestyring med mobil

Stemninger lar deg sette opp vanlige brukersituasjoner som justerer lys og/eller temperatur etter ønske, i det eller de rommene man setter det opp for.

switch4-elko

For eksempel: Når man legger seg om kvelden skrus alt lys i huset av, unntatt ved nattbordet, ved hjelp av ett tastetrykk i ELKO Smart-appen.

Automasjoner lar deg definere at systemet skal utføre én eller flere spesifikke handlinger, dersom én eller flere hendelser skjer. 

switch4-elko

For eksempel: Brukeren kommer hjem fra jobb. Automasjonen er satt til å skru på alt lys når dørsensoren registrerer at ytterdøren åpnes mellom kl 16 og 17.

"Hei google, aktiver middagsstemning"

"Middagsstemning er aktivert"

Middagstemning aktivert

Hei google, aktiver middagsstemning!

Temperatur kjøkken: 20°

Lys: Middagsstemning

Vindu: LUKKET

Vannlekkasje: INGEN

En dag hos familien Strøm

Borte

Klokken 07:40

Når familien strøm forlater huset om morgenen aktiveres stemningen "borte". Alt lys slår seg av og temperaturen senkes noe.

Hjemme

Klokken 14:30

Barna kommer hjem fra skolen. Stine Strøm får et varsel på mobilen om at det er bevegelse i hjemmet, og vet dermed at barna har kommet trygt hjem. Stemningen "lekser" aktiveres, og lyset over spisebordet dimmes opp.

Middagsstemning

Klokken 16:30

Stein Strøm har kommet hjem fra jobb og står på kjøkkenet. Han sier "Hei google, aktiver middagsstemning". Lyset under kjøkkenskapene skrur seg på for å gi godt arbeidslys til matlagingen, og lyset over spisebordet dimmes til et behagelig nivå.

Leggetid

Klokken 21:00

Barna er i seng. Stine har satt opp en fast stemning som hun har kalt "leggetid", og som aktiveres kl 21 hver kveld. Lyset dimmes i alle soner i stua og på kjøkkenet. Lyset i gangen skrur seg av, og lyset i gangen utenfor barnerommene dimmes ned. Dersom temperaturen på barnerommene i løpet av natten blir for høy eller for lav, får Stine et varsel på mobilen sin.

Hjernen i systemet

En SmartHUB koblet sammen med ELKO Smart appen er det som tar installasjonen fra ELKO til ELKO Smart.

Det er i appen at produktene kobles til, hvor man setter opp stemninger og automasjoner, og det er også herfra varslene kommer.

Appen er tilgjengelig i både App Store og Google Play. Klikk på ikonene for å komme til nedlastning.

ELKO Smart app ikon
ELKO smart google play
ELKO smart app store

Oppsett av stemninger og automasjoner

Det er mange veier til Rom. Om du trenger litt hjelp på veien i oppsett av stemninger og automasjoner
finner du noen forslag her!

Produkter, sirkel
Installasjon, sirkel
FAQ, sirkel