• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Slik får du en mer behagelig hverdag med ELKO Smart

Et ekte smarthjem lar deg styre og automatisere lys og varme hjemme - uansett hvor enn du befinner deg i verden. Med såkalte stemninger og automasjoner får du enkelt en mer behagelig og effektiv hverdag. Disse kan du like enkelt forhåndsinnstille og aktivere i ELKO Smart-appen.

Hva er forskjellen på stemninger og automasjoner?

Automasjoner brukes for at systemet skal utføre én eller flere bestemte handlinger, dersom én eller flere hendelser skjer. En automasjon aktiveres altså av en forutsetning du selv har valgt.

For eksempel kan man sette opp en automasjon som gjør at lyset skrus på i gangen utenfor soverommene dersom bevegelsessensoren plukker opp bevegelse på natten. Så slipper du å slå tåa i dørlisten på vei inn på badet!

Stemninger lar deg sette opp vanlige brukssituasjoner som justerer lys og/eller temperatur. Tenk at du kaller en stemning for "god natt". Og ved hjelp av ett tastetrykk i ELKO Smart-appen vil alt lyset, med unntak av nattbordslampa, skru seg av i hele huset.

Stemninger og automasjoner, app med snakkebobler

5 eksempler
på hvordan familien Strøm bruker stemninger og automasjoner

Kl. 07.40

Kl. 14.30

Kl. 16.30

Kl. 21.00

Borte

Når familien strøm forlater huset om morgenen aktiveres stemningen "borte". Alt lys slår seg av og temperaturen senkes noe.

Hva skjer?

Dørsensoren oppfatter at døren åpnes og lukkes. En automasjon er satt til å starte stemningen "borte" når døren lukkes og forblir lukket etter kl 7:30 om morgenen.

Hjemkomst & lekser

Barna kommer hjem fra skolen. Stine Strøm får et varsel på mobilen om at det er bevegelse i hjemmet, og vet dermed at barna har kommet trygt hjem. Stemningen "lekser" aktiveres, og lyset over spisebordet dimmes opp.

Hva skjer?

Bevegelsessensoren i gangen har plukket opp bevegelse. Stine har satt opp varsling ved bevegelse, slik at hun vet når barna kommer hjem. I tillegg har familien satt opp en automasjon som aktiverer lekse-stemning når bevegelse fanges opp etter at ytterdøren åpnes og lukkes på hverdager etter kl 14.

Middagsstemning

Stein Strøm har kommet hjem fra jobb og står på kjøkkenet. Han sier "Hei google, aktiver middagsstemning". Lyset under kjøkkenskapene skrur seg på for å gi godt arbeidslys til matlagingen, og lyset over spisebordet dimmes til et behagelig nivå.

Hva skjer?

Stemmestyringen sender beskjed til appen om å aktivere middagsstemning.

Leggetid

Barna er i seng. Stine har satt opp en fast stemning som hun har kalt "leggetid", og som aktiveres kl 21 hver kveld. Lyset dimmes i alle soner i stua og på kjøkkenet. Lyset i gangen skrur seg av, og lyset i gangen utenfor barnerommene dimmes ned. Varmen reguleres automatisk til behagelig nivå, og lyset blir innstilt til å slå seg på og gradvis øke i lysstyrke når de skal stå opp om morgenen.

Hva skjer?

Familien har satt opp en automasjon som automatisk aktiverer stemningen leggetid hverdager kl 21. Temperatursensoren på barnerommene er satt til å sende varsel i Stine sin app dersom det blir for varmt eller for kaldt.

Slik setter du opp stemninger og automasjoner i ELKO Smart-appen

Når vi utviklet ELKO Smart var det viktig for oss å lage et system som er enkelt å bruke. Derfor er det relativt ukomplisert å sette opp stemninger og automasjoner i appen på egenhånd. Men dersom du ønsker hjelp, har våre ELKO Smart-elektrikere god peiling og kan sette det opp for deg.

Hyttebilde med vannmerke, 500px

Full kontroll på hytta

Smarthytte er mer enn å bare ringe hytta varm. Med ELKO Smart får du muligheten til å styre både lys og varme. Med smart-kamera og sensorer i tillegg, kan du være helt trygg på at alt er i orden på hytta - selv når du ikke er der.

Les mer
ELKO Plus sort 1, @vogelhouze, 500px

Med fokus på design

Et smarthjem betyr ikke bare smarte duppedingser. Med ELKO Smart får du også lekkert design og valgmuligheter i forhold til både farger og form.

Les mer
_DSC0679-1

Elektriker eller installere selv?

I denne artikkelen får du oversikt over hvilke produkter en elektriker må montere for deg, og hva du eventuelt kan sette opp selv. Vi gir deg også en sjekkliste over hva du må tenke på før du ringer elektrikeren din.

Les mer
Se alle artikler her
Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings