• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Smartere strømforbruk med Smart Energistyring

Med Smart Energistyring bruker du strøm på smartest mulig måte, til lavest mulig pris. Slik kan du bruke egen energi på andre ting enn å tenke på strømregningen. 

 

Mer kontroll med mindre innsats

Smart Energistyring hjelper deg med å redusere strømutgiftene dine, gir deg full kontroll over varmen og komforten i hjemmet ditt, og over strømforbruket ditt generelt. Smart Energistyring hjelper deg rett og slett med å bruke strøm på den mest fornuftige måten, på de smarteste tidspunktene av døgnet. Og det uten at du trenger å gjøre noe selv! Takket være gode verktøy i ELKO Smart-appen og våre smarte produkter, blir hjemmet ditt nærmest selvgående i jakten på redusert strømforbruk og lavere strømregninger.

Strømprisene rett i lomma

En stor nyhet i år er at vi har fått alle strømprisene fra Nord Pool integrert i ELKO Smart-appen. Nord Pool er kraftbørsen som bestemmer den norske strømprisen, og med prisinformasjon derfra kan systemet overvåke strømprisen for deg, slik at du slipper. I appen vil du dermed kunne se strømpris i sanntid, samt prognosene for dagen, slik at du kan ta smartere strømvalg på egenhånd. Eller la systemet gjøre det for deg! Nå kan du nemlig stille inn smarthjemmet ditt slik at produktene selv justerer seg i takt med strømprisen. Slik bruker du minst strøm når prisen er høyest - og omvendt. 

Energisenter med hånd venstre 600x600px

Med Nord Pool-integrasjonen kan du for eksempel sørge for at varmtvannstanken varmes opp når strømmen er billigst, og at varmekablene på badet skrur seg av når spotprisen blir høy. Med innsikt i strømforbruket ditt kan du også sørge for å unngå dyre forbrukstopper, fordi hjemmet ditt ikke vil bruke for mye strøm samtidig. Slik kan du sørge for styring av varme og strømforbruk, samtidig som du har kontroll på strømregningen. 

👉 Guide til oppsett av automasjoner for Smart Energistyring.

Enova sponser ditt ELKO smarthjem

Enova dekker 35% av kostnadene til utstyr og installasjon av din smarte energistyring, og støtter med inntil 10.000 kr. Produktene må installeres av en sertifisert elektriker. Her er forslag til to ulike løsninger, som hver kvalifiserer til Enova-støtte (flere av hvert produkt kan selvfølgelig legges til): 

  1. ELKO SmartHUB + SmartTag + to SmartTermostater
  2. ELKO SmartHUB + SmartTag + SmartTermostat + SmartRele puck

Stromsparer-og-Enova

Smart Strømsparer - kom i gang med strømsparingen. Les mer om Strømsparer pakken her.

EKO07235 S

ELKO SmartHUB er hjernen i ditt smarthjem. Når du bruker appen for å sette opp en automasjon, stemning eller for å skru av og på et produkt, er det SmartHUBen som sender ut denne beskjeden til produktet.

EKO01952_Image 600px

SmartTag installeres enkelt i sikringsskapet ditt, og har i oppgave å overvåke totalforbruket av strøm i hjemmet ditt. Med SmartTag kan du blant annet sette opp en automasjon som, dersom totalforbruket ditt når et visst nivå, skrur av for eksempel varmekablene dine i noen timer. Slik unngår du å trigge et høyere effekttrinn på neste måneds strømregning.

EKO30465_default_200s_ny.png

SmartTermostaten skrur av og på varmekablene dine. Med denne kan du sette opp tidsplaner for når på døgnet varmekablene skal være på, og når de skal skrus ned eller helt av. SmartTermostaten kan også få varmekablene til å regulere seg selv etter strømprisen, ved hjelp av Nord Pool-integrasjonen.

EKO07144 S

SmartRele puck styrer varmtvannstberederen din, og også denne kan styres etter Nord Pool. Blant annet kan den sørge for at vannet varmes opp på de tidspunktene strømprisen er lavest i løpet av et døgn. Merk av varmtvannstanken ikke må være helt avslutt eller holde for lav temperatur over lengre tid, da dette gir risiko for legionellabakterier. 

 

Du har mulighet til å legge til flere smarte produkter som krever installasjon, for å makse de 10 000 kronene du har til rådighet. Du kan bygge på med flere SmartTags i sikringsskapet, ha SmartTermostater i flere rom, og styre flere gjenstander ved hjelp av SmartRelé puck om det beskrives at den brukes til varmtvannsbereder eller varmekabler på faktura. Timer til installasjon og programmering av produktene gir også støtte. Det er også mulig å legge til flere SmartHUBer, noe som blant annet er aktuelt dersom du bor i et fleretasjes hus med mange smart-enheter som skal nås. 

👉 Slik får du støtte fra Enova.

Finn din Smart-elektriker

Elektrisk utstyr som kobles til strømnettet permanent skal alltid monteres av en elektriker. Vi anbefaler å velge en sertifisert Smart-elektriker når du skal få installert ditt ELKO smarthjem. Smart-elektrikerne er nemlig ambassadører for våre produkter, og er ekstra opptatt av mulighetene og løsningene de kan gi deg.

Finn din smart-elektriker
bilde elko smart

Hvor mye sparer jeg?

Lønner det seg egentlig å investere i Smart Energistyring? Det kan du finne ut ved å bruke vår Strømsparekalkulator. Fyll inn informasjon om ditt hjem og strømforbruk, og få et estimat på hvor mye du vil spare per år og måned.

Prøv vår Strømsparekalkulator

Har du spørsmål om Smart Energistyring?

Det er mange spørsmål rundt strømstyring og Enova-støtte. Vi har samlet de mest stilte spørsmålene vi får. Vi håper dette kan hjelpe deg på veien til å forstå smarthjem og strømstyring, og hvilke muligheter det gir deg. 

👉 Spørsmål og svar om Smart Energistyring

 

Lyspære

Sjekk ut våre produktsider for oversikt over alle produktene som er tilgjengelige i ELKO Smart-porteføljen.

Ikon, epost

Meld deg på nyhetsbrevet for å få info om produktnyheter og nye integrasjoner rett i innboksen.

Lyst til å lese mer?

Se alle artikler her
Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings