Lyst på en smart hytte?

Når vinterkulda setter inn, og snøen daler, er det få ting som er bedre enn en tur på hytta. Men tar det noen timer før hytta blir ordentlig varm, og hytteidyllen setter inn? ELKO Smart gir deg oversikt over hytta, og lar deg enkelt styre både lys og varme. Foto: @Brunales Eiendom & Gausta Vertorama

Det søte hyttelivet

Vi nordmenn elsker det søte hytteliv. I 2020 var det over 400 000 fritidsboliger i Norge, og det blir stadig bygget flere. En hytte er ikke lenger bare en hytte, for mange har den blitt til et hjem nummer to. Det er derfor stadig flere som ønsker seg muligheten til å gjøre hytta mer komfortabel ved å gjøre den smart.

En ELKO smarthytte innebærer mer enn å bare ringe hytta varm. Med ELKO Smart får man en komplett løsning som ikke bare varmer opp hytta, men også bidrar til å gi deg enda litt mer ro i sjela. Les videre for å se hvorfor ELKO Smart er perfekt for hytta di.

7 grunner til å installere ELKO Smart på hytta

 1. Varm hytte når du trenger det
  Det er aldri gøy å komme opp til en iskald hytte, for så å vente i mange timer før man endelig kan ta av seg ytterjakken. Dersom du er en av dem som ønsker en behagelig innetemperatur, uten å 'fyre for kråka' når du er borte kan det være lurt å investere i ELKO Smart termostater og/eller styre panelovnen via vår SmartPlugg.

  Du kan da enkelt styre temperaturen fra vår app, slik at hytta kun er varm når du ønsker det. Da slipper du også unødvendige strømutgifter.


 2. Sømløs lysstyring
  Enten du stresser ut døren for å komme seg i skibakken, eller kommer sliten tilbake fra en lang tur, kan det være et ork å gå gjennom hytta for å skru alt lys av eller på. Dersom du installerer dimmere og brytere fra ELKO Smart og kobler disse til en bevegelsessensor, kan alt lys styres basert på bevegelse eller et gitt tidspunkt.

  Våre dimmere og brytere kan selvfølgelig også brukes på gamlemåten - altså ved å bruke selve bryteren - om man ønsker det. De kan også styres ved hjelp av ett trykk i ELKO Smart-appen ved å opprette en stemning, eller du ka bruke stemmestyring.

  En annen supersmart løsning er å bruke ELKO SmartPlugg i stikkontakten der du har bordlamper eller gulvlamper. Da blir selv "dumme" elektriske produkter smarte og styrbare. 💡


 3. Ingen våte overraskelser
  Er du alltid spent på hvordan det står til med hytta når den åpnes for sesongen? Med ELKO Smart trenger du ikke bekymre deg! Ved å plassere våre vannlekkasjesensorer på utsatte steder blir du varslet direkte i appen dersom uhellet skulle være ute, og med dette unngå dyre vannskader.


 4. Unngå frostskader
  Minusgrader kan fort bli kostbare for hytteeiere. I fjor ble det registrert rundt 5000 vann- og frostskader på norske hytter. Med ELKO Smart på hytta slipper du å bli en del av den statistikken. Med vår temperatur-/ og fuktsensor vet du temperatur- og fuktnivået på hytta til enhver tid, slik at du kan styre temperaturen deretter. Ved hjelp av automasjoner er det f.eks. også mulig å justere varmen automatisk dersom temperaturen skulle gå under en viss temperatur. På denne måten slipper du å bli møtt med en frostskadet hytte når du skal tilbringe kvalitetstid med venner og familie.


 5. Få beskjed hvis noe skjer
  Med over 1000 årlige hytteinnbrudd er det dessverre mange som opplever å bli møtt med tydelige tegn på at de har hatt ubudne gjester på besøk. Med våre dør- og vindussensorer kan du sjekke at vinduer og dører er lukket, og bli varslet direkte i ELKO Smart-appen om dette skulle endre seg.

  Med et IP-kamera installert kan du får oversikt over tilstanden på hytta, og evt. bli varslet med video dersom kameraet oppdager bevegelse.


 6. Stilren hytte
  ELKO tilbyr produkter i hvitt, sort og aluminiumsgrått. Du kan velge vår klassiske og tidløse RS-serie, eller sette en ekstra spiss på interiøret med vår Plus-serie.

  For den interiørbevisste er våre Plus-produkter en klar favoritt, og gir hytta et lekkert uttrykk. Er du kun ute etter våre smarte funksjoner, er RS er god løsning for deg. Alle våre brytere/dimmere kan selvfølgelig også styres manuelt, uten bruk av ELKO Smart-appen. Les mer om design her.


 7. Få kontroll på apparatene
  Hyttelivet kan være kaotisk til tider. Har du noen gang stått i skibakken og lurt på om du slo av kaffetrakteren? Eller reist fra hytta og lurt på om panelovnen fortsatt står på? Med vår SmartPlugg kan du enkelt sjekke elektriske apparater, og skru disse av eller på ved behov. Det er også mulig å knytte pluggen opp til stemninger/automasjoner, eller sette tidsbegrensninger for bruk.

  Strømpluggen har også innebygd energimåling, hvilket gir deg full oversikt over forbruket til apparatene. Så om tenåringen har glemt å skru av rettetangen, kan hytta reddes med ett enkelt trykk i ELKO-Smart-appen. Smart, ikke sant?
Se alle produktene her

Finn din elektriker

Alle elektriske installasjoner må kun monteres av en godkjent elektriker. Vi er heldige som har så mange gode og seriøse fagmenn i Norge som utfører et godt forsvarlig arbeide.  

Finn din nærmeste ELKO-elektriker her

Finner du ikke en elektriker?
Kontakt oss, så hjelper vi deg