• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Møt stikkontakten og pluggen som gjør produktene dine smarte

Nå skal vi fortelle deg om to enkle produkter som gir nytt, smart liv til hjemmet ditt. Det kan være kaffetrakteren, lampa, panelovnen eller rettetangen. Og du kan ha full oversikt over strømforbruket.

Ved å inkludere smarte stikkontakter og smartplugg i ditt ELKO Smart-system, kan du skru de «dumme» produktene av og på med app, tidsplan, stemmestyring, trådløs bryter, eller ved bruk av såkalte stemninger og automasjoner.

Smart stikk eller smart plugg

Når skal jeg bruke hva?

SmartStikkontakt Enkel 16A er suveren for montering i enkle veggbokser. Da har du kun behov for ett uttak. Det pene designet er med å løfte kvaliteten i rommet den installeres i og er i motsetning til en plugg en investering i hjemmet ditt. 

Ofte har man behov for en dobbel stikkontakt. Da kan man med fordel gå for det doble stikket for å kunne koble til en ekstra lampe eller apparat som ikke skal styres smart. Det er nemlig kun den øverste stikkontakten i det dobbel stikkontakt som har smart styring.

Smartplugg er fordelaktig i tilfeller hvor man ikke skal ha en elektriker på besøk, eller dersom man ønsker muligheten til å flytte på den smarte styringen fra en stikkontakt til en annen. Man kan installere den smarte pluggen selv, og den er et rimeligere alternativ.

Skjermbilder plugg

Energimåling integrert i produktene

I tillegg til å styre pluggen og stikkontaktene får du også oversikt over strømforbruket til det som er tilkoblet. Du kan se nåværende forbruk i watt, historisk forbruk i kilowattimer og du får full kontroll over strømforbruket ditt. Ved bruk av automasjoner kan du legge inn varslinger i appen slik at du for eksempel får beskjed dersom fryseboksen er defekt.

Stemninger og automasjoner, app med snakkebobler

"Hei Google, skru av lampa på skjenken"

Tenk så deilig, å bare kunne si ifra til Google, Siri eller Alexa at du vil skru av lampa. Med ELKO Smart er produktene kompatible med stemmestyring.

Vit at alt er skrudd av når du forlater huset med stemninger

Alle produktene kan kontrolleres med stemninger i ELKO Smart-systemet. Du kan for eksempel velge å skru kaffetrakteren og rettetangen av i stemningen «Borte». Eller skru på gulv- og bordlamper i stemningen «Hjemme».

ELKO smart artikkelsamling - Stemninger og automasjoner

Styr ett eller flere smart-produkter med trådløs bryter

Ved å benytte smarte stikkontakter eller smartplugg fra ELKO sammen med vår trådløse bryter, kan du enkelt skru av og på lampene dine fra sofaen uten å måtte reise deg for å bruke bryteren på lampeledningen.

Du kan også samle flere dimmere og brytere i én stemning, slik at du kan skru av hele soner med ett trykk.

ELKO_BAW_17-1

Kontroll på apparater med appen - fra hvor som helst i verden

Når du har dratt på hytta eller på ferie til varmere strøk, er det en stor trygghet å kunne gå inn i ELKO Smart-appen og bekrefte at kaffetrakteren og panelovnen er av.

Noen litt mer kreative løsninger kan være å sette opp en såkalt automasjon for å skru på en gulvlampe dersom døren åpnes, eller det er bevegelse utenfor barnerommet om kvelden.

Mulighetene er tilnærmet uendelige. Smart, ikke sant?

App-1

Lyst til å lese mer?

Se alle artikler her
Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings