• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Derfor drømmer vi om smart hytte

ELKO Smart gir deg oversikt over hytta, og lar deg enkelt styre både lys og varme. Med forhåndsinnstilt trygghet og velvære tar du idyllen til et nytt nivå.
Foto: @Brunlanes Eiendom & Gausta Vertorama

Smart hyttedrøm

Vi nordmenn elsker hytteliv. I 2020 var det over 400 000 fritidsboliger i Norge. Det blir stadig bygget flere, og for mange har hytta blitt til et hjem nummer to. Det er derfor flere som ønsker seg muligheten til å gjøre hytta komfortabel ved å gjøre den smart.

En ELKO smarthytte innebærer mer enn å bare ringe hytta varm. Med ELKO Smart får man en komplett løsning som ikke bare varmer opp hytta, men også bidrar til å gi deg enda litt mer ro i sjela. Les videre for å se hvordan ELKO Smart vil forandre hyttehverdagen din.

7 grunner til å installere ELKO Smart på hytta

 1. Varm hytte når du trenger det
  Flere timer med iskald hytte gir aldri en god start på hytteoppholdet. Dersom du ønsker behagelig innetemperatur, uten å "fyre for kråka" når du er borte, kan det være lurt å investere i ELKO Smart termostater og/eller styre panelovnen via vår SmartPlugg.

  Du kan da enkelt styre temperaturen fra vår app, slik at hytta kun er varm når du ønsker det. Da slipper du også unødvendige strømutgifter.


 2. Sømløs lysstyring
  Er du typen som stresser ut døra for å komme seg i skibakken eller kommer sliten tilbake fra en langtur? Da kan det være upraktisk å gå gjennom hytta for å skru alt lys av eller på. Dersom du installerer dimmere og brytere fra ELKO Smart og kobler disse til en bevegelsessensor, kan alt lys styres basert på bevegelse eller gitt tidspunkt.

  Våre dimmere og brytere kan selvfølgelig også brukes på gamlemåten - altså ved å bruke selve bryteren. De kan også styres enkelt i ELKO Smart-appen ved å opprette en såkalt stemning, eller du kan bruke stemmestyring.

  En annen supersmart løsning er å bruke ELKO SmartPlugg i stikkontakten der du har bordlamper eller gulvlamper. Da blir selv vanlige elektriske produkter smarte og styrbare.


 3. Ingen våte overraskelser
  Er du alltid spent på hvordan det står til med hytta når den åpnes for sesongen? Med ELKO Smart trenger du ikke bekymre deg! Ved å plassere våre vannlekkasjesensorer på utsatte steder, blir du varslet direkte i appen dersom uhellet skulle være ute. Med dette er dyre vannskader et avsluttet kapittel.


 4. Unngå frostskader
  Minusgrader kan fort bli kostbare for hytteeiere. I fjor ble det registrert rundt 5,000 vann- og frostskader på norske hytter. Med ELKO Smart på hytta slipper du å bli en del av den statistikken. Med vår temperatur-/ og fuktsensor vet du temperatur- og fuktnivået på hytta til enhver tid, slik at du kan styre temperaturen deretter. Ved hjelp av våre automasjoner er det mulig å justere varmen automatisk dersom temperaturen skulle gå under en viss temperatur. På denne måten slipper du å ankomme en frostskadet hytte.


 5. Få beskjed hvis noe skjer
  Med over 1,000 årlige hytteinnbrudd er det dessverre mange som opplever å bli møtt med tydelige tegn på at de har hatt ubudne gjester på besøk. Med våre dør- og vindussensorer kan du sjekke at vinduer og dører er lukket. Du vil bli varslet direkte i ELKO Smart-appen om dette skulle endre seg.

  Med et IP-kamera installert kan du får oversikt over tilstanden på hytta, og eventuelt bli varslet med video dersom kameraet oppdager bevegelse.


 6. Stilren hytte
  ELKO tilbyr produkter i hvitt, sort og aluminiumsgrått. Du kan velge vår klassiske og tidløse RS-serie eller sette en ekstra spiss på interiøret med vår Plus-serie.

  For den interiørbevisste er våre Plus-produkter en klar favoritt. De gir hytta et lekkert uttrykk. Er du kun ute etter våre smarte funksjoner, er RS en god løsning for deg. Alle våre brytere/dimmere kan selvfølgelig også styres manuelt, uten bruk av ELKO Smart-appen. Les mer om design her.


 7. Få kontroll på apparatene
  Hyttelivet kan være kaotisk til tider. Har du noen gang stått i skibakken og lurt på om du slo av kaffetrakteren? Eller reist fra hytta og lurt på om panelovnen fortsatt står på? Med vår SmartPlugg kan du enkelt sjekke elektriske apparater og skru disse av eller på ved behov. Det er også mulig å knytte pluggen opp til stemninger/automasjoner eller sette tidsbegrensninger for bruk.

  Strømpluggen har også innebygd energimåling. Det gir deg full oversikt over forbruket til apparatene. Dersom tenåringen har glemt å skru av rettetangen, kan hytta reddes med ett enkelt trykk i ELKO Smart-appen. Smart, ikke sant?


Les mer om stemninger og automasjoner her.

Se alle produktene her

Lyst til å lese mer?

ELKO Plus sort 1, @vogelhouze, 500px

Med fokus på design

Et smarthjem beytr ikke bare smarte duppedingser. Med ELKO Smart får du også lekkert design og valgmuligheter i forhold til både farger og form.

Les mer
_DSC0679-1

Elektriker eller installere selv?

I denne artikkelen får du oversikt over hvilke produkter en elektriker må montere for deg, og hva du eventuelt kan sette opp selv. Vi gir deg også en sjekkliste over hva du må tenke på før du ringer elektrikeren din.

Les mer
ELKO Smart, smarthus, ta det med ro - det er et ELKO smarthjem

God stemning hele døgnet

Stemninger og automasjoner er det som virkelig gjør et smarthjem (eller smarthytte) smart. I denne artikkelen kan du lese mer om hva stemninger og automasjoner er. I tillegg har vi laget noen forslag til inspirasjon for ditt smarthjem.

Les mer
Se alle artikler her
Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings