• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Slik blir ditt hjem et ELKO smarthjem

Nå har du kanskje funnet ut akkurat hva du vil ha: Et smarthus som er så smart at det gir deg en enklere hverdag! Et ELKO smarthjem består av materiell som må monteres av en sertifisert installasjonsbedrift, men det er også noen produkter du kan sette opp selv. Her kan du lese mer om hvordan du gjør smarthusdrømmen til virkelighet.

Litt smart eller veldig smart?

Med ELKO Smart står du fritt til å velge hvor smart du ønsker å gjøre hjemmet ditt. Du kan for eksempel velge kun å installere en ELKO SmartHUB med dør- og vindussensorer og  vannlekkasjesensor for å få en ekstra trygghet i hverdagen.

Du kan også velge å gå for et komplett smarthjem. Et hjem med smarte brytere, dimmere, pucker, termostater og sensorer. Med et slikt oppsett kan du styre det meste av lys og varme i hjemmet ditt - rett fra telefonen. Du kan også sette opp stemninger og automasjoner som gjør at det meste går av seg selv. Med et slikt ELKO Smart-oppsett hilser du en smart, behagelig og effektiv hverdag velkommen - og vil aldri se deg tilbake. 

ELKO SMARTHUB

9 ting å tenke på før du bestiller✅

1)  Hvor mange rom vil du gjøre smarte?
Vil du at hele huset skal være smart, eller kanskje bare hovedetasjen?

2)  Hvor mange dimbare soner ønsker du?
Du behøver én dimmer per sone.

3)  Hvor mange steder vil du ha av/på-bryter?
Noen ganger trenger man ikke dimmer, kun enkle brytere som styrer lyset av eller på. 

4)  Har du varmekabler flere steder enn på badet og i gangen?
Da behøver du flere termostater.

5)  Vil du sette opp stemninger og automasjoner?
Hjemmet blir skikkelig smart hvis du bruker stemninger og automasjoner. Da kan du styre lys og varme, basert på for eksempel temperaturforandringer eller bevegelse i rommet. For å få til dette, trenger du blant annet sensorer.

6)  Ønsker du å kunne styre utelyset?
Du kan sette opp en automasjon i ELKO Smart appen som styrer utelyset automatisk for deg.

7)  Har du bordlamper eller gulvlamper du kunne tenke deg å styre?
Da bør du også ha smartplugger. Med en ELKO Smartplugg kan du enkelt legge til produkter i smarthjemmet som ikke er smarte i utgangspunktet. For eksempel kan du da styre gulvlampen ved sofaen, ha kontroll på at rettetangen er skrudd av eller styre nattlampen på barnerommet.

8)  Hvilket design passer best hjemme hos deg?
Produktene i ELKO Smart-porteføljen kommer i seriene RS og ELKO Plus. Går du for ELKO Plus, kan du velge mellom fargene aluminiumsgrå, hvitt og matt sort. Les mer og se seriene her.

9) Hva koster det?
Et ELKO smarthjem trenger ikke koste så mye mer enn en tradisjonell installasjon. Les mer om pris her.

Hva må monteres av en elektriker?

Alt elektrisk utstyr som kobles til strømnettet permanent skal alltid monteres av en elektriker. Strøm må tas på alvor og det kan bli både kostbart og farlig dersom man forsøker seg på kompliserte operasjoner som ufaglært.

Alle sensorene våre, samt inngangsporten ELKO SmartHUB, er ikke fastmontert til strømnettet. Derfor kan du trygt montere disse selv. Sensorene kommer med dobbeltsidig teip slik at du enkelt kan feste dem til veggen eller karmen. De kan også skrus fast med den medfølgende monteringsbraketten. ELKO-Chris viser deg hvordan her. 

Se alle produktene her

Lyst til å lese mer?

ELKO Smart, smarthus, ta det med ro - det er et ELKO smarthjem

God stemning hele døgnet

Stemninger og automasjoner er det som virkelig gjør et smarthjem smart. I denne artikkelen kan du lese mer om hva stemninger og automasjoner er. I tillegg har vi laget noen forslag til inspirasjon for ditt smarthjem.

Les mer
ELKO Plus sort 1, høy oppløsning

Med fokus på design

Et smarthjem beytr ikke bare smarte duppedingser. Med ELKO Smart får du også lekkert design og valgmuligheter i forhold til både farger og form.

Les mer
Hyttebilde med vannmerke

Full kontroll på hytta

Smarthytte er mer enn å bare ringe hytta varm. Med ELKO Smart får du muligheten til å styre både lys og varme. Med smart-kamera og sensorer i tillegg, kan du være helt trygg på at alt er i orden på hytta - selv når du ikke er der.

Les mer
Se alle artikler her
Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings