• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Hva koster et smarthjem?

Vi får ofte spørsmål om hva et smarthjem koster. Prisforskjellen på tradisjonell og smart elektrisk installasjon behøver ikke være så stor. La oss vise deg med et helt konkret eksempel fra ELKO Smart.

Dette regnestykket tror vi vil overraske deg!

Det er mange faktorer som spiller inn for prising av et smart hjem. Alt fra antall komponenter til hvilken installatør du bruker og selvfølgelig hvilke funksjoner du ønsker.

Det er derfor vanskelig å gi helt presist svar, men vi ønsker å kunne gi deg et eksempel som du kan sammenligne med.

Soverom med ELKO RS-1

Vi har derfor hentet inn pris fra en installatør på en komplett installasjon av alt det elektriske i en ny hytte på 81 kvadratmeter. Det ene tilbudet er med tradisjonell installasjon, mens det andre er med smarte produkter. Hytta består av tre soverom, stue, bad, hall, vindfang, innendørs bod og utendørs bod.

Pris, ELKO Smart-installasjon: 182 000 kr.
Pris, vanlig (ikke-smart) installasjon: 158 000.
Altså er det kun en prisforskjell på kr 24 000,- for å få en smart hytte. Ikke dårlig, eller hva?

Tilbudene inkluderer montering av alt fra sikringsskap til panelovner, komfyrvakt, stikkontakter, avtrekksvifte, lamper inne og ute, dimmere, brytere og termostater.

Det er også en del funksjonalitet som man ikke får med en vanlig installasjon, men som er inkludert i den smarte installasjonen

  • Utelys som kan styres automatisk av og på basert på soloppgang/solnedgang.

  • Alt lys kan styres fra app ved hjelp av stemninger, med mulighet for å utvide systemet med trådløse brytere som lar deg gjøre det samme med et enkelt trykk.

  • Mulighet for å utvide systemet med dør- og vindussensor, bevegelsessensor, vannlekkasjesensor, smart plugg for apparatstyring og IP kamera i samme løsning, for økt sikkerhet.
  • Man får oversikt over temperaturen på hytta i alle soverom, stua, badet og vindfang.

  • Bevegelsesstyrt lys i boder, som skrur lyset på og av automatisk ved bevegelse, med mulighet for å bruke sensoren til å varsle deg på mobilen dersom det er bevegelse når du ikke er der.

  • Varmekablene i vindfanget og badet samt panelovner i stue og alle soverom kan styres via appen, slik at man kan skru på/opp varmen før man kommer til hytta. Dette kan skrus av når man drar - slik at hytta er god og varm når man ønsker, men likevel unngår unødvendig høyt strømforbruk.
1600x300-faq

Hva med bytte av eksisterende anlegg?

Dersom du først går med planer om å bytte ut det elektriske hjemme, er det lurt å tenke fremover. Hvorfor ikke bare gå for smart med en gang? Selv om du kun trenger en termostat og et par dimmere når du skal pusse opp stua, kan det være lurt å velge smart når det først skal byttes.

Da får du umiddelbart fordelen av å kunne styre lys og varme fra telefonen og sette opp tidsplaner som går på automatikk. I tillegg får du da muligheten til å utvide med andre funksjoner, som styring av gulvlamper og panelovner med smartplugger, samt vannlekkasjesensor, temperatursensor og mye mer - alt i ett og samme system.

Hva koster det?

Skal man installere tolv dimmere og syv termostater for å få full lys- og varmestyring i huset, vil det trolig koste omtrent 50% mer for produktene, dersom man velger smarte varianter.

Våre forhandlere bestemmer prisene på våre produkter og det kan være lokale forskjeller. Våre smarte dimmere og termostater koster ca 2 000-2 200 kroner, mens de "dumme" versjonene av disse produktene selges for rundt 1 500 kroner.

Kostnaden for å installere smarte produkter, er den samme som vanlige produkter. Elektriker bruker ikke mer tid på selve installasjonen. Men det vil komme et tillegg i tid og pris dersom du ønsker at elektrikeren setter opp produktene i appen for deg.

Hvor mye du gjør selv, påvirker totalprisen

Elektrikeren kan også hjelpe deg med å sette opp stemninger og automasjoner, for at du skal kunne bruke smarthjemmet ditt uten å gjøre noe selv. I dette eksempelet vil de ta ca én time ekstra for elektrikeren å sette opp produktene og de meste vanlige stemningene i appen for deg.

Du kan også be om at elektriker leverer og installerer alle de trådløse produktene våre samt setter de opp i appen for deg og inkluderer de i relevante stemninger og automasjoner med lys, apparat og varmestyring. Men dette kan du også gjøre selv.

Ønsker du pristilbud fra en elektriker?

Finn din smart-elektriker her
Lyspære

Våre anbefalte priser for "gjør det selv"-produkter:

El-nr: Beskrivelse: Veil. pris:
4540050 SmartSensor Dør/Vindu Trådløs 499,-
4540052 SmartSensor Lekkasje Trådløs 499,-
4540053 SmartSensor Temp./Fukt Trådløs 499,-
4540001 ELKO SmartHUB 1999,-
4540004 Smart Innendørs IP Kamera 999,-
4540009 SmartPlugg Av/På 16A 499,-

Du kan velge om du vil starte med "gjør det selv"-produkter eller installasjonsmateriellet ut ifra enten din boligsituasjon eller ditt behov for ulike løsninger. Om du vil prøve ELKO Smart raskt, billig og enkelt før du eventuelt tar investeringen med å bytte ut nåværende elektromateriell, har vi laget en startpakke i samarbeid med Elektroimportøren. 👉Les mer om startpakken her 

ELKO_BAW_01

Helhet er viktig

Det finnes mange smarte løsninger på markedet i dag, og man ser stadig en økende etterspørsel etter å kunne styre hjemmet sitt på en smartere måte. Flere gjør dette på egenhånd, og velger da produkter som installeres i tillegg til de tradisjonelle bryterne og dimmerne.

Da er det lett for at man mister den estetiske helheten i hjemmet. Samtidig ender man fort opp med mange forskjellige løsninger - og mange ulike apper - som ikke nødvendigvis fungerer sømløst sammen. Da kan en helhetlig ELKO Smart-variant være løsningen.

👉Les mer om ELKO Smart sin protokoll og kompatibilitet her.

 

Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings