Hvordan selge inn ELKO Smart?

Bruken av smarthjem og smartteknologi har økt kraftig de siste årene. Hele 66% er enige om at tilkoblede enheter gjør livene deres enklere. Som elektriker er det viktig å komme forberedt i møtet med kunden, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal gå frem. Før å gjøre jobben din enklere, har vi satt sammen noen tips til hvordan du kan overbevise kundene når du skal selge ELKO Smart.

Her er 8 tips til hvordan du kan selge inn ELKO Smart:

Lyspære

1.

Vær fleksibel

Du vet aldri hvilken smarthus-løsning som er best for kunden før du har snakket med dem, så vær forberedt på å tilpasse innsalget basert på kundens behov. Reiser de mye kan fjernstyring av hjemmet være viktig, mens familier kanskje er mer opptatt av sikkerhet og sensorer.

2.

Analyser omgivelsene

En rask analyse av omgivelsene kan hjelpe deg med å justere innsalget. Hvis kunden f.eks. har barn, kan de være interessert i dør- og vindussensorer som kan utløse automasjoner og/eller gi varsler i appen. Les mer om sensorene våre her.

3.

Vis frem produktene

Det er viktig for mange kunder å kunne se produktene. Det kan derfor være lurt å ha med seg noen av disse. Dersom du har installert ELKO Smart hjemme kan det også være en god idé å vise oppsettet av hjemmet i ELKO Smart-appen. Les mer om produktene her.

4.

Selg drømmen!

Smarte hjem kan være inspirerende, og en god forklaring kan enklere lede til salg. F.eks. at alle lysene i huset kan skrus av ved ett tastetrykk, eller at ingen trenger å komme opp til en kald hytte igjen. Les mer om stemninger og automasjoner her.

5.

Gi fakta

Selv om ELKO Smart handler om komfort og en enkel hverdag kan det være lurt å følge opp med noen fakta om smarthus. Dersom kunden er opptatt av å spare strøm kan man forklare at tilkoblede termostater kan redusere strøm-forbruket med 20-30%. Lær mer om ELKO Smart ved å laste ned brosjyren her.

6.

Finn bruksområdene

Dersom kunden ønsker å bli boende i hjemmet sitt over tid, ønsker de komfortable og praktiske løsninger. Om han/hun ønsker å selge i nærmeste fremtid kan investering i smarthus-teknologi øke verdien på boligen.

7.

Vis at du kan!

Før du begynner å selge smarthus-løsninger kan det være lurt å sette seg inn i produktene og hvordan systemet fungerer. Du behøver kanskje ikke å forklare alt hver gang, men det minsker risikoen for å stå fast på spørsmål. Lær hvordan du installerer produktene her.

8.

Del kunnskapen din

Fortell kunden om de ulike produktene, og hvordan de fungerer. Del din kunnskap for å vise at du er oppmerksom på deres behov. Er du usikker på noe finner du kanskje svaret på vår FAQ-side her?