• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Hvordan selge inn ELKO Smart?

Bruken av smarthjem og smartteknologi har økt kraftig de siste årene. Hele 66% er enige om at tilkoblede enheter gjør livene deres enklere. Som elektriker er det viktig å komme forberedt i møtet med kunden, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal gå frem. Før å gjøre jobben din enklere, har vi satt sammen noen tips til hvordan du kan overbevise kundene når du skal selge ELKO Smart.

Her er 6 tips til hvordan du kan selge inn ELKO Smart:

Lyspære

1.

Tilpass etter kundens behov 

Alle kunder har ulike ønsker og behov, og én smarthusløsning passer ikke for alle. Det er derfor en fordel å være forberedt på å måtte tilpasse innsalget ditt basert på hva kunden ønsker seg i sitt fremtidige smarthjem. 

Med dagens strømpriser vil mange ha et felles ønske om å kunne styre laster mot både totalforbruk og strømprisen. Videre kan det for boligeiere som reiser mye være viktig å kunne fjernstyre hjemmet, mens småbarnsfamilier kanskje er mer opptatt av sikkerhet og sensorer. 

2.

Analyser omgivelsene

En rask analyse av omgivelsene kan hjelpe deg med å justere innsalget ditt. Har kunden barn? Da er hen kanskje interessert i dør- og vindussensorer som kan utløse automasjoner eller gi varsler i appen, for eksempel når barna kommer hjem fra skolen. Du kan også ta utgangspunkt i omgivelsene og komme med konkrete smarte løsninger, som kunden kanskje ikke har tenkt på selv – eller i det hele tatt vet er mulig. Dette kan være funksjoner som muligheten til å åpne garasjeporten med mobilen, eller muligheten for at utløst brannalarm skrur på alle lys i boligen. 

3.

Vis frem produktene

Mange kunder er opptatt av design. Derfor er det viktig for dem å kunne se produktene før de bestemmer seg for hvilke de vil ha. Det kan derfor være lurt å ha med deg et utvalg produkter når du skal på befaring. Dersom du selv har installert ELKO Smart hjemme, er det også nyttig å vise kunden hvordan oppsettet ser ut i ELKO Smart-appen. 

Les mer om produktene her.

4.

Selg drømmen!

Smarte hjem kan være inspirerende, og en god beskrivelse av et fremtidig hjem kan hjelpe deg godt på vei med salget. Kanskje drømmer kunden om å skru på alle lys i huset med ett tastetrykk, eller å skru på varmen på hytta allerede i bilen på vei opp? 

Les mer om stemninger og automasjoner her.

5.

Forklar fordelene

ELKO Smart handler ikke bare om å lage seg en komfortabel og enkel hverdag. Et smarthjem kan også gjøre store forskjeller for kundens strømregning. I disse tider er de fleste av oss opptatt av å spare strøm, og det kan derfor være fint å trekke frem at tilkoblede termostater kan redusere strømforbruket med mellom 20 og 30 %. ELKO Smart er dessuten koblet opp mot Nord Pool, slik at kunde har oversikt over strømprisene i appen og med enkle grep kan gjøre endringer for å unngå stort forbruk i de dyreste periodene. 

Lær mer om ELKO Smart ved å laste ned brosjyren her.

6.

Del kunnskapen din

Før du begynner å selge smarthus-løsninger gjør du lurt i å sette deg inn i de ulike ELKO Smart-produktene og hvordan systemet fungerer. At du får vist hva du kan, vil gi både deg og kunden trygghet i salgsprosessen.

Gi gjerne kunden eksempler på løsninger fra tidligere anlegg du har installert, og del av din kunnskap. Det gir trygghet for kunden å se referanser fra andre fornøyde kunder, og du får vist at du er oppmerksom på deres behov. 

Er du usikker på noe finner du kanskje svaret på vår FAQ-side her?

Change your cookie settings