ELKO Smart: Åpen protokoll med Zigbee 3.0

Zigbee 3.0 er en verdensledende, åpen standard for smart-teknologi. Mange produsenter av smarthus-løsninger benytter seg av denne protokollen, og det gjør også ELKO Smart. Slik blir det enklere for deg å få de ulike smarte løsningene dine til å snakke sammen.

ELKO smarthjem eller smarte ELKO-produkter?

For ELKO er det aller viktigste at de som bruker og installerer produktene våre får en god brukeropplevelse, at det er enkelt å bruke og at systemet bare funker. Derfor har vi valgt å kun støtte egne produkter i vår SmartHUB, for å kunne stå inne for hele løsningen, og ikke bare enkelte deler av den. Samtidig tror vi virkelig på at produkter som installeres i hjemmet ikke skal låse deg til en spesifikk leverandør.

For å finne den rette balansen mellom disse to hensynene, har vi valgt å benytte den åpne radioprotokollen ZigBee 3.0 i produktene våre, som gjør at disse vil kunne brukes med andre løsninger fra andre leverandører. På den måten kan vi sikre den beste brukeropplevelsen for flertallet av brukere på vår egen hub, mens de som ønsker har muligheten til å velge andre HUBer.

Ny produktoversikt2
Se alle produktene her

Åpen protokoll, hva er det?

En åpen protokoll betyr, i sammenheng med smarthus, et system som alle produsenter kan lage produkter for. Det vil si at produkter fra flere ulike leverandører kan benyttes sammen for å skape et hjem som er akkurat så smart som du selv ønsker.

ELKO Smart bruker Zigbee 3.0, som er den verdensledende smarthusprotokollen. Zigbee er bygget på mesh-prinsippet, hvor man har en gateway som kommuniserer med og styrer alle enhetene. I tillegg er Zigbee-protokollen toveis, noe som betyr at produktene både kan gi og ta i mot informasjon. Har du lyst til å lære mer om Zigbee 3.0 kan du lese denne eksterne artikkelen.Når trenger du en ELKO SmartHUB?

Så hva betyr dette i praksis? Hvilke andre produkter kan brukes sammen med ELKO Smart, og hvordan fungerer egentlig det? Det enkle svaret er at dersom du har en gateway fra en annen leverandør fra før, som også er bygget på Zigbee 3.0, så trenger du ikke ELKO sin gateway for å styre de øvrige ELKO Smart-produktene. Har du derimot ikke en slik, trenger du en ELKO SmartHUB for at den elektriske installasjonen skal bli smart.

 

Styr smarthjemmet med ELKO Smart-appen

Et ELKO smarthjem kan styres fra ELKO Smart-appen på mobiltelefonen. Det kan også styres med talestyring fra Amazon Alexa, Google Assistant og Siri. Du kan selvsagt også betjene bryterne og dimmerne manuelt. ELKO Smart er ikke bare for entusiastene og spesialistene, det er et smarthjem som kan brukes av alle. Til og med bestefar 😀 

 

Hva med kompatibilitet? 

ELKO Smart er et komplett smarthjem for styring av varme og lys, kontroll på fukt og lekkasjer, samt oppsett av stemninger og automasjoner. Det vil si at du ikke behøver produkter fra andre smarthus-løsninger for å bruke ELKO Smart.

Har du installert andre smarthus-produkter i hjemmet ditt fra før? Produktene i ELKO Smart-porteføljen kan også brukes med gatewayer (eller hub-er) fra andre smarthus-systemer som er bygget på Zigbee 3.0. 

Vi jobber stadig med å utvikle ELKO Smart-systemet og det vil etter hvert komme integrasjoner mot ulike løsninger. Følg gjerne med på Facebook-siden vår og nyhetsbrevet vårt. Da får du beskjed med en gang vi har nyheter 😀

Finn din elektriker

Alle elektriske installasjoner må kun monteres av en godkjent elektriker. Vi er heldige som har så mange gode og seriøse fagmenn i Norge som utfører et godt forsvarlig arbeide. 

Finn din nærmeste ELKO-elektriker her

Finner du ikke en elektriker?
Kontakt oss, så hjelper vi deg