Klar for å kjøpe ELKO Smart?

Nå har du kanskje funnet ut akkurat hva du vil ha: Et smarthus som er så smart at det er enkelt – et ELKO smarthjem! ELKO Smart består av materiell som må monteres av en sertifisert installasjonsbedrift, men det er også noen produkter du kan sette opp selv. Her kan du lese mer om hvordan du går frem for at ditt hjem skal bli et ELKO smarthjem.

Litt smart eller veldig smart?

Med ELKO Smart står du fritt til å velge hvor smart du ønsker å gjøre hjemmet ditt. Du kan for eksempel velge å kun installere en ELKO SmartHUB, dør- og vindussensorer, samt vannlekkasjesensor. Da får du kontroll på når dører og vinduer åpnes, eller om vaskemaskinen lekker. For mange er det nok å ha den lille ekstra tryggheten i hverdagen.

Du kan også velge å gå for et komplett smarthjem. Da kjøper du brytere og dimmere, kanskje pucker, termostater og sensorer. Med et slikt oppsett kan du styre det meste av lys og varme i hjemmet ditt, rett fra telefonen. Du kan også sette opp stemninger og automasjoner som gjør at det meste går av seg selv. Med ELKO Smart kan du være trygg på at du har full kontroll på hjemmet. 

ELKO SMARTHUB

Smarthjem - er ikke det dyrt da?

Mange tenker nok at smarte hjem bare er store villaer med stort budsjett. Men faktisk trenger ikke prisforskjellen på en tradisjonell og en smart elektrisk installasjon å være så stor.

Her er et eksempel: Skal man installere 12 dimmere og 7 termostater vil det koste omtrent 50% mer dersom man velger smarte produkter, inkludert SmartHUB - hjernen som gir deg alle mulighetene. Gjør man en totalrenovering eller bygger nytt, vil differansen mellom smart og tradisjonelt utgjøre en liten del av totalkostnaden. 

Skal du først bytte, så er det lurt å bytte til smart

Dersom du først går med planer om å bytte ut det elektriske hjemme, er det viktig å tenke fremover. Hvorfor ikke bare gå for smart med en gang? Selv om du kun trenger en termostat og et par dimmere når du skal pusse opp stua, bør du velge smart når det først skal byttes.

Da får du umiddelbart fordelen av å kunne styre lys og varme fra telefonen og sette opp tidsplaner som går på automatikk. I tillegg får du muligheten til å utvide med andre funksjoner, som styring av gulvlamper og panelovner med smartplugger, samt vannlekkasjesensor, temperatursensorer og mye mer - alt i ett og samme system. 

Helhet er viktig

Det finnes mange smarte løsninger på markedet i dag, og man ser stadig en økende etterspørsel etter å kunne styre hjemmet sitt på en smartere måte. Flere gjør dette på egenhånd, og velger da produkter som installeres i tillegg til de tradisjonelle bryterte og dimmerne. Da er det lett for at man mister den estetiske helheten i hjemmet, fordi man får inn nye produkter som ikke matcher designet til det som er installert andre steder i huset. Samtidig ender man fort opp med mange forskjellige løsninger - og mange forskjellige apper - som ikke nødvendigvis fungerer sømløst sammen.

👉Les mer om ELKO Smart sin protokoll og kompatibilitet her.

8 ting å tenke på før du bestiller✅

1)  Hvor mange rom vil du gjøre smarte?
Vil du at hele huset skal være smart, eller kanskje bare hovedetasjen?

2)  Hvor mange dimbare soner ønsker du?
Du behøver én dimmer per sone.

3)  Hvor mange steder vil du ha av/på-bryter?
Noen ganger trenger man ikke dimmer, kun enkle brytere som styrer lyset av eller på. 

4)  Har du varmekabler flere steder enn på badet og i gangen?
Da behøver du flere termostater.

5)  Vil du sette opp stemninger og automasjoner?
Hjemmet blir skikkelig smart hvis du bruker stemninger og automasjoner for å styre lys og varme, basert på for eksempel temperaturforandringer eller bevegelse i rommet. For å få til dette, trenger du blant annet sensorer.

6)  Ønsker du å kunne styre utelyset?
Du kan sette opp en automasjon i ELKO Smart appen som styrer utelyset automatisk for deg.

7)  Har du bordlamper eller gulvlamper du kunne tenke deg å styre?
Da bør du også ha smartplugger. Med en ELKO Smartplugg kan du enkelt legge til produkter i smarthjemmet som ikke er smarte i utgangspunktet. For eksempel kan du da styre gulvlampen ved sofaen, ha kontroll på at rettetangen er skrudd av eller styre nattlampen på barnerommet.

8)  Hvilket design passer best hjemme hos deg?
Produktene i ELKO Smart-porteføljen kommer i seriene RS og ELKO Plus. Går du for ELKO Plus, kan du velge mellom fargene aluminiumsgrå, hvitt og matt sort. Les mer og se seriene her.

Se alle produktene her

Hva må monteres av en elektriker?

Alt elektrisk utstyr som kobles til strømnettet for fast eller permanent basis skal alltid monteres av en elektriker. Strøm er ikke til å leke med, og det kan bli både kostbart og farlig dersom man forsøker å gjøre noe selv. 

Alle sensorene våre, samt gatewayen ELKO SmartHUB, er ikke fastmontert til strømnettet. Derfor kan du trygt montere disse selv. Sensorene kommer med dobbeltsidig teip slik at du enkelt kan feste dem til veggen eller karmen, eller du kan skru de fast med den medfølgende monteringsbraketten. ELKO-Chris viser deg hvordan her. 

Finn din elektriker

Alle elektriske installasjoner må kun monteres av en godkjent elektriker. Vi er heldige som har så mange gode og seriøse fagmenn i Norge som utfører et godt forsvarlig arbeide. 

 

Finn din nærmeste ELKO-elektriker her

Finner du ikke en elektriker?
Kontakt oss, så hjelper vi deg