• Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

ELKO Smart startpakke

Gjør det selv - uten ekstra kostnader

Smarthjem trenger ikke være vanskelig og komplisert.

Med ELKO Smart gjør vi inngangsbarrieren så enkel og billig som mulig. Produktene i pakken trenger ikke installasjon av elektriker. Du kan derfor kjøpe pakken og gjøre alt selv.

Dersom du ønsker smart installasjonsmateriell for å få økt bruksnytte etter hvert, kan du enkelt komme i kontakt med dyktige og sertifiserte ELKO Smart-elektrikere i ditt område for et tilbud.

Husk at kablet lys og gulvvarme krever elektriker. Dimmere, brytere og termostater må derfor installeres av en godkjent installasjonsbedrift.

Det er likevel masse nyttig funksjonalitet i startpakka, og det viktigste er at du får prøve hvor enkelt og hvor stor verdi ELKO Smart gir for deg, helt uten skjulte kostnader.

Startpakka selges hos flere nettbutikker og forhandlere som selger elektroprodukter, eller hos din lokale elektriker.

Finn din smart-elektriker
Startpakka-1

Pakken inneholder:

El-nr: Beskrivelse:
4540050 SmartSensor Dør/Vindu Trådløs
4540052 SmartSensor Lekkasje Trådløs
4540053 SmartSensor Temp./Fukt Trådløs
4540001 ELKO SmartHUB
4540004 Smart Innendørs IP Kamera
4540009 SmartPlugg Av/På 16A

ELKO Smart startpakke kan du kjøpe hos diverse nettbutikker som selger ELKO sine produkter, eller gjennom din lokale elektriker.

Finn din smart-elektriker

Hvordan kan man bruke ELKO Smart startpakken?

Pakken inkluderer en ELKO SmartHUB, som er selve hjernen i systemet. Denne trenger du for å knytte sammen alle ELKO Smart-produktene. Da kan du for eksempel styre varme, lys og apparater i samme app.

Du trenger kun én HUB for å styre inntil 80 produkter. I et normalt hus vil dekningen være god overalt. Er det stor avstand mellom produktene må man noen ganger sette dem nærmere, eller kjøpe to HUBer.

Dersom man skal installere kablede produkter som dimmere, termostater og brytere, vil disse produktene forsterke signalet. Da kan du ha større avstand mellom de trådløse produktene og HUBen.

 

ELKO smart artikkelsamling - pris

Slutt på vannlekkasjer?

Du får også en vannlekkasjesensor som du bør plassere der du føler det er høyest risiko for lekkasje eller der en lekkasje kan gjøre størst skade. Normalt vil dette være på kjøkkenet eller badet, i nærheten av f.eks. kjøleskapet, oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen.

Du har selvfølgelig muligheten til å kjøpe flere lekkasjesensorer utenom pakken når som helst, om du har behov for dette.

Du kan sette temperatur- og fuktsensoren på badet for å få kontroll på luftfuktigheten. Eller i boden, for å passe på at tingene dine ikke blir ødelagt.

Lekkasjesensor3

Klar for å kjøpe?

ELKO Smart startpakke får du kjøpt hos diverse nettbutikker for elektromateriell, eller hos din lokale elektriker.

Finn din smart-elektriker

Tids- og stemningsstyrt plugg

Smartpluggen kan brukes til å styre lys, for eksempel stålamper, som du ellers må styre manuelt. Pluggen kan også brukes til panelovnen for å styre varme på for eksempel soverommet. Da kan det også være lurt å sette opp temperatur- og fuktsensoren i nærheten. Smartpluggen kan da slå av og på panelovnen ut fra hvilken ønsket temperatur du har satt, og hva slags temperatur sensoren måler i rommet.

Smartpluggen kan være både tidsstyrt og stemningsstyrt (slik at pluggen skrur seg av/på automatisk) - eller du kan styre dette i ELKO Smart-appen når du har behov for det.

Smartpluggen kan altså styre både lys og varme, avhengig av hva du velger å koble den på. Du kan også sette den i en stikkontakt for å styre kaffemaskin eller strykejern. Du kan kjøpe flere smartplugger utenom pakken når som helst, dersom du ser et behov for dette.

Smartplugg

Smarte sensorer

Det følger også med en dør- og vindussensor, som gir deg informasjon om disse er åpne eller lukket. Denne kan brukes ved siden av smartpluggen dersom den er tilknyttet panelovn. Da kan man sette en såkalt automasjon om at smartpluggen kun skal være på når vinduet er lukket. Da slipper du unødig fyring.

Er smartpluggen tilkoblet en lampe som står på et bord i gangen kan dør- og vindussensoren festes på døren i dette rommet. Da kan du sette opp en automasjon som gjør at lampen skrur seg automatisk av når døren er lukket og på når døren er åpen.

Dør- og vindussensoren kan også brukes mot vårt innendørs IP-kamera, som følger med. Dersom du for eksempel fester den på ytterdøren vil man kunne sette opp en automasjon hvor kameraet aktiveres dersom døren åpner seg. Dette er en fin måte å passe på at barna har kommet trygt hjem – eller å se til at kjæledyret har det bra mens du er borte. Kameraet har også muligheten for toveis tale, slik at du har muligheten til å snakke gjennom kameraet.

Kameraet kan ellers brukes til å få oversikt over hjemmet. Du kan alltid gå inn i ELKO Smart-appen for å titte på hva kameraet ser i 340 graders vinkel. Kameraet er ikke for utendørs bruk, men det er mulig å sette det ved et vindu. Da kan du sjekke været eller aktivitet utenfor huset. Kameraet kan både skru seg på og varsle dersom bevegelse er oppdaget.

Annotation 2021-05-09 130631
finnelektriker screenshot iphone

Lyst på ELKO Smart du også?

Finn din smart-elektriker her

Vi har samlet en oversikt over elektrikere over hele landet som er en del av vår partnerklubb ELKO Boligpartner. Velger du en av disse kan du føle deg trygg på både leveransen og løsningen du får.

Bruk søkefilteret for å få opp sertifiserte ELKO Smart-elektrikere.

Finn din smart-elektriker her
Change your cookie settings