Smart RadiatorTermostat reduserer energiforbruket


Gode nyheter for strømregningen og klimaet: En smart radiatortermostat kan redusere varmeforbruket i hjemmet med opptil 25 prosent, og er en smart investering for deg med vannbårne radiatorer.

Energipriser og klimaendringer akselererer som aldri før. Det er nå viktigere enn noen gang å forberede seg på fortsatt høye strømregninger fremover og installere energibesparende løsninger i boligen.

Og det er nettopp gjort store fremskritt på den smarte hjemmefronten, som gjør det mulig å spare på energiforbruket uten å måtte gå på kompromiss med komforten, tvert imot.

Vi lanserer nå en smart radiatortermostat som kan optimere og effektivisere energiforbruket til oppvarming med opptil 25 prosent. Radiatortermostaten er det siste tilskuddet til ELKO Smart. Sammen med en rekke produkter og løsninger, som overvåkningskamera, sensorer, lysregulering og smarte stikkontakter, bidrar denne til å gjøre din travle hverdag tryggere og enklere, samtidig som du sparer på energiforbruket og pengene.

Enkel montering

Det er enkelt og krever ingen installatør for å bytte ut en vanlig radiatortermostat med en ELKO Smart RadiatorTermostat. Er du litt «handy» kan du fint montere radiatorventilen selv.

Den passer til de aller fleste vannbårne radiatorer. Detaljerte instruksjoner og en mal er inkludert for å hjelpe deg å finne ut hvilken adapter som passer til din radiatorventil.

Du trenger bare å sette den valgte adapteren på radiatoren og skru den på plass. Legg til 'Smart RadiatorTermostat' i ELKO Smart-appen og så er du klar til å spare energi på den smarte måten.

EKO09765 Smart RadiatorTermostat_F

Smarte automasjoner sparer på strømmen

Når du kobler radiatortermostaten til ELKO Smart, kan du overvåke boligens varmeforbruk og styre det i appen. Det kreves bare WiFi og en SmartHUB.

Med appen kan du også enkelt automatisere boligen. ELKO Smart-produktene, som for eksempel lysstyring, dør- og vindussensorer og radiatortermostat, stilles inn og kobles sammen. Du kan lage en «bortestemning» der du med ett klikk i appen slår av alt lys og unødvendig strøm, samt senker temperaturen i boligen til en minimumstemperatur på 18 grader når du går hjemmefra. Motsatt kan du forberede din hjemkomst ved å skru opp temperaturen i god tid fra mobilen, slik at det er behagelig når du kommer hjem etter en ferie eller en helgetur.

Temperaturen i boligen påvirkes selvsagt av aktiviteten som foregår. Du kan for eksempel lage en automasjon slik at hvis et vindu åpnes, oppdager dør- og vindussensoren det, og radiatortermostaten skrur automatisk ned temperaturen i rommet.

Spar på energien og strømregningen

ELKO Smart-produktene fungerer sammen og gjør det enkelt å spare på energi og strømregningen, uten å gå på kompromiss med kvalitet og komfort. Og det er bra for klimaet. For den grønneste og billigste energien er selvsagt den energien du ikke bruker.

Smart styring av varmeforbruket med  Smart Radiatortermostat

Med Smart RadiatorTermostat kan du styre, overvåke og spare på varmeforbruket – til fordel for både lommeboken og klimaet.

💡 Enkel å installere - ingen installatør kreves

💡 Kan monteres på nye og eldre vannbårne radiatorer

💡 Oversikt over boligens oppvarmingshistorikk for dag, uke, måned og år


Radiator-spare-penger

Radiatortermostaten er enkel å montere selv ved hjelp av de medfølgende ventiladapterne. Se her hvordan du installerer termostaten på en radiator.

Radiatortermostat fungerer sammen med ELKO SmartHUB. Det er den som kobler radiatortermostaten til skyen, slik at du kan overvåke og kontrollere varmen i hjemmet ditt – uansett om du er hjemme eller ikke.

Ved å pare Smart radiatortermostat med Smart-appen kan du styre temperaturen, lage timeplaner i de forskjellige rommene i boligen og se historikken via mobilen.

Spørsmålstegn

Smart tips

Bruker du den smarte radiatorstyringen på hytta kan den smarte frostsikringen sørge for at temperaturen ikke faller under 4 ̊C i de kalde vintermånedene, og du kan bruke appen til å skru på varmen på forhånd, slik at hytta er oppvarmet når du kommer.

Se produktinformasjon her

Elko_SmartHUB hylle 450x300

Smarte strømstyringsprodukter kan hjelpe deg å få kontroll på strømforbruket ditt. Her får du tips til hvordan elektrikeren kan hjelpe deg til å bruke strøm smartere.

Les om strømsparing
1Elko_BAW_13 reduced

Med SmartTags kan du gjøre sikringsskapet ditt smart og monitorere strømforbruket ditt med telefonen. Nå også med Nordpool integrasjon.

Les mer om SmartTags
ELKO smart artikkelsamling - Elektriker installerer smarthus

Hvilke produkter må elektrikeren montere for deg og hva kan du egentlig sette opp selv? Det kan du lære mer om her. I tillegg gir vi deg en sjekkliste over hva du må tenke på før du ringer elektrikeren din.

Les mer
Finn din smart-elektriker her